Fondul pentru Inovare Civică 2017 - Asociația Europa Digitală
↑ Sus

Fondul pentru Inovare Civică 2017

Noul apel de proiecte al Fondului pentru Inovare Civică (CIF) dispune de fonduri de peste 1.000.000 de lei pentru organizațiile neguvernamentale care doresc să deruleze acțiuni de implicare în comunitate. Finanțarea fiecărui proiect poate ajunge până la 60.000 de lei.

cif_2017_final

Ajuns la cel de-al șaselea an consecutiv, Fondul pentru Inovare Civică (Civic Innovation Fund – CIF) este un program de finanțare susținut exclusiv de donatori privați. El a fost lansat în anul 2012 de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu scopul de a fi un catalizator al potențialului cetățenilor de a-și transforma comunitățile. Peste 130 de proiecte au beneficiat de finanțare în perioada 2012 2017. CIF este derulat începând cu 2015 în parteneriat cu Romanian American Foundation. Enel România și Raiffeisen Bank sprijină la rândul lor programul.

Programul are două componenteInovare civică și Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie.

Prin componenta Inovare civică, dezvoltată in ultimii 5 ani cu sprijinul constant al Raiffeisen Bank, sunt eligibile pentru finanțare activități care mobilizează și responsabilizează cetățenii, initiațive de advocacy și monitorizare a instituțiilor sau autorităților publice, precum și activități de educație civică sau educaţie financiară care susțin implicarea cetăţenilor în viaţa comunităţii, contribuind astfel la rezolvarea unor probleme de interes comun.

Componenta de Mobilizare civică în vederea accesului îmbunătăţit la energie, dezvoltată cu sprijinul consistent al  Enel România, încurajează acțiunile de mobilizare civică ce vizează îmbunătățirea accesului la energie sau identificarea de soluții energetice alternative eficiente sau prietenoase cu mediul înconjurător. Proiectele propuse pot aborda problematici precum: sărăcia energetică și consumatorul vulnerabil, conectarea la energie a  localităților izolate, încurajarea utilizării de energie regenerabilă, informarea cât mai eficientă a populației privind consumul eficient și sigur al energiei electrice. La fel ca în cazul seriei anterioare de proiecte finanțate în cadrul acestei componente, voluntarii de la Enel România își vor oferi experiența și cunoștințele în beneficiul proiectelor câștigătoare.

Pot candida în cadrul prezentului apel de proiecte al Fondului pentru Inovare Civică organizații neguvernamentale înființate în România, în calitate de unic aplicant sau în parteneriat cu alte organizații neguvernamentale, instituții publice sau firme. Termenul limită pentru depunerea scrisorilor de intenție este 18 august 2017, ora 16.00, prin încărcare online pe platforma  www.finantare.fdsc.ro.

Mai multe detalii privind modalitatea de aplicare și criteriile de eligibilitate și de selecție a proiectelor se găsesc în Ghidul solicitanților, disponibil pe www.finantare.fdsc.ro.

 

Website-ul proiectului: http://www.finantare.fdsc.ro/linii-de-finantare

Ghidul participantului Componenta Inovare Civica din programul Fondul pentru Inovare Civica: http://www.finantare.fdsc.ro/detalii-call/vrs/IDcall/85

Ghidul participantului Componenta Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie din programul Fondul pentru Inovare Civica:  http://www.finantare.fdsc.ro/detalii-call/vrs/IDcall/86

Domeniu: Educatie, Cercetare si Dezvoltare

Buget: 1.000.000 Lei

Termen limita: 18/08/2017

Finantator: Civic Innovation Fund – CIF

 Aplică online pentru un website gratuit

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Măsura 102

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.