NESsT și UniCredit acordă granturi de 50.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor sociale - Asociația Europa Digitală
↑ Sus

NESsT și UniCredit acordă granturi de 50.000 euro pentru dezvoltarea afacerilor sociale

1280x670-10-80

NESsT urmărește permanent includerea de noi afaceri sociale în portofoliul său din România. Perioada de aplicare la programul NESsT de sprijinire a afacerilor sociale din acest an este între 26 aprilie și 8 iunie 2018.

Programul NESsT de sprijinire a afacerilor sociale din România 

Având un portofoliu ce evoluează în permanență, organizația noastră caută în mod activ să lucreze cu noi afaceri sociale care, prin soluții de business, contribuie la incluziunea economică a persoanelor excluse de pe piața muncii.

Prin acest program vom sprijini dezvoltarea unor afaceri sociale deja existente, care creează locuri de muncă decente și / sau oportunități reale de generare de venituri sau oferă de servicii de plasare pe piața muncii pentru grupuri marginalizate.  NESsT lucrează în general cu afaceri sociale care oferă direct locuri de muncă, dar în mod excepțional poate lucra și cu antreprenori sociali care dezvoltă soluții online, tehnologice sau din domeniul creativ, prin care plasează sau facilitează accesul persoanelor vulnerabile la locuri de muncă sau venituri decente.

Acest program este realizat în cadrul proiectului ”The Power of Social Enterprises – Strategic Financial and Capacity Building Support Program for High Impact Social Enterprises in Romania”, în colaborare cu UniCredit Foundation, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions.

Cine poate participa?

Afacerile sociale trebuie să îndeplinească următoarele criterii pentru a fi selectate în programul NESsT:

  • Să fie înregistrate legal și să aibă sediul în România. Programul de față se adresează atât întreprinderilor sociale, așa cum acestea sunt definite în legea nr. 219/2015 privind economia socială, cât și tuturor afacerilor sociale înființate și conduse de ONG-uri (asociații, fundații), cooperativelor sau diferitelor tipuri de entități comerciale (PFA, SRL, II) care urmăresc rezolvarea unei probleme sociale și pot dovedi acest lucru (criteriu de eligibilitate).
  • Să dovedească faptul că sunt motivate de rezolvarea unei probleme sociale și că au un scop social (criteriu de eligibilitate).
  • Să se afle în una dintre următoarele etape de dezvoltare: a) faza de validare a modelului de business (există venituri din vânzări, dar modelul de business necesită ajustări pentru atingerea pragului de rentabilitate), b) în faza de pre-scalare (veniturile din vânzări acoperă costurile de funcționare, dar nu permit creșterea) sau c) în faza de scalare (veniturile permit dezvoltarea afacerii). Ideile de afaceri nu sunt acceptate în acest program (criteriu de eligibilitate).
  • Să folosească soluții bazate pe piață (antreprenoriale, de business) care creează direct locuri de muncă decente sau care ajută la plasarea unor persoane marginalizate sau generează oportunități de venituri pentru diverse grupuri marginalizate (criterii de performanță).
  • Să fie conduse de o echipă stabilă, cu viziune,  dispusă să se implice activ în program pe parcursul procesului de analiză și selecție (criterii de performanță).
  • Să dovedească că afacerea are potențial de dezvoltare sau creștere, atât pe partea de business, cât și pe partea de impact social  (criterii de performanță).

Criteriile de eligibilitate și de performanță sunt detaliate pe pagina următoare. 

Înscrierile în program vor fi acceptate în perioada 26 aprilie – 8 iunie, 2018.

 

Website-ul proiectului: https://www.nesst.org/programul-nesst-unicredit

Formular de aplicare: https://www.nesst.org/selectie-aplicareAplică online pentru un website gratuit

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Măsura 102

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.