World NGO day - Asociația Europa Digitală
↑ Sus

World NGO day

Asociatia Europa Digitala

Ziua de 27 Februarie reprezintă pentru întreaga comunitate ONG o zi de sărbătoare, deoarece în data de 27 Februarie 1948 rezoluția emisă de Națiunile Unite conținea termenul de ONG, fiind punctul de start în istoria ONG-urilor. Pentru recunoașterea și susținerea efortului depus de ONG-uri din întreaga lume care au făcut diferența în viața și comunitățile pentru care ele activează, în urmă cu câțiva ani, la Londra, a fost  stabilită ziua mondială a ONG-urilor. Evenimente dedicate Zilei Mondiale a ONG-urilor au loc în fiecare an în diferite locații, iar acestea sunt de fapt o platformă pentru liderii ONG-urilor, suporteri, filantropi și mentori pentru a face schimb de idei și de a încuraja colaborarea cu colegii din breaslă.

Viziunea acestei inițiative este de a crea o mai bună și eficientă societate civilă la nivel mondial printr-o agendă dedicată ONG-urilor.

Misiunea acestei inițiative este de a colabora, comemora și celebra reușitele ONG-urilor din toate sectoarele, pentru viitoarele generații.

Printre temele abordate în cadrul evenimentelor :

“Oportunități pentru o nouă generație de ONG-uri”, unde participantii explorează modul în care ele pot angaja noi categorii de public și întreprinzători, creșterea gradului de conștientizare cu privire la activitatea ONG-urilor la nivel local, național și internațional - Helsinki, Finlanda 2014

“Networking and sharing for Greater Good” - Islamabad, Pakistan 2014

“Going to scale,” Ubuntu Fund - Port Elizabeth, South Africa  2014

“Inspiration and collaboration thoughts on the creation of a world ngo day” – Londra, UK 2012

Comisarul european pentru dezvoltare din cadrul Comisiei Europene Andris Piebalgs declara: “ONG-urile au fost întotdeauna în fruntea mișcărilor sociale și a modificărilor”[... ]“Comisia Europeană apreciază foarte mult dorința de a acționa, independența și mai presus de toate preocuparea lor profundă și reală pentru bunăstarea comunităților pe care le deservesc.”

În urma activității și rezultate remarcabile înregistrate în ultimii doi ani Asociația Europa Digitală își propune să organizeze primul eveniment dedicat Zilei Mondiale a ONG-urilor din România în anul 2016. Până atunci ne dedicăm cu suflet proiectelor tuturor ONG-urilor din România și venim în sprijinul lor cu soluții concrete pentru dezvoltarea societății civile.

Biroul de presă

Asociația Europa DigitalăAplică online pentru un website gratuit

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Măsura 102

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.